Fotografické portfolio Šárky Bejdové
Dobývání Curia Vítkov 2023
I tento rok jsem podpořila konání této akce plakátovou fotkou J. Více o projektu výstavby dvorce Curia Vítkov můžete dočíst zde.  
Úno 05
Katatonia, Sólstafir a SOM, 28. 1. 2023, Roxy, Praha
Pražský klub Roxy se dočkal koncertu dvou kapel, které jsou nejproslulejší ve světě hladivě náladotvorného severského metalu. Jak Sólstafir, tak Katatonia za sebou kromě zástupů fanoušků mají také bohatou diskografii a pyšní se osobitou a nezaměnitelnou poetikou. Předskakovala formace SOM. Podívejte se na reportáž a fotky! Foceno pro MonsterMusic.
Výstava v Turecku 2022-2023
Trojice českých vědců-fotografů vystavuje v Turecku. Buněčný biolog Lukáš Synek (Ústav experimentální botaniky AVČR a PřF UK), hydrobiolog Petr Jan Juračka (PřF UK) a antropoložka Šárka Bejdová (PřF UK) – vystavuje své fotografie v Městské galerii Dogana Tašdelena v turecké Ankaře (16. 9. – 11. 10. 2022). Dále se výstavu přesunula do tureckého Gaziantep a od 23.1. 2023 se nachází ve městě Kayseri. Zde je možné jí navštívit až do 10.2. 2023.                
Čvn 09
Woodkid – Forum Karlín, 7.6. 2022, Praha
Po dlouhém čekání jsme se v pražském Foru Karlín dočkali Woodkida a stálo to za to! Yoann Lemoine alias Woodkid je filmový a reklamní režisér, grafický designér ilustrátor a fotograf. Během včerejšího večera ve Foru Karlín ale náležitě předvedl, že je v prvé řadě výborný hudebník a rozbalil to v epickém stylu. Předskakoval Awir Leon. Podívejte se na fotoreport! Foceno pro Monstermusic
Dobývání Curia Vítkov 2021
I tento rok jsem podpořila konání této akce plakátovou fotkou 🙂 . Více o projektu výstavby dvorce Curia Vítkov můžete dočíst zde.
Podzim 2020
Přidala jsem pár fotek z letošního podzimu. I když to byl nejhezčí podzim, co jsem tu za dlouhou dobu viděla, tak fotek moc není. Protože jsem si musela hodit foťák ze skály a o většinu fotek přijít. Takže je tu je něco z pokusů o jeho vyzvednutí, což se nakonec bohužel nepovedlo. Ale tak lepší než to hodit do Mácháče 😀 😀 Fotky jsou zde.
Kniha Sokolnictví
Dne 14.11. 2020 proběhl v muzeu sokolnictví na Pražském Hradě „křest“ knihy Zdeňka Sternberga Sokolnictví. Do knihy jsem přispěla svými fotkami 🙂 . Na ČT 24 se můžete kouknout na reportáž z této akce, která se zároveň konala u příležitosti mezinárodního dne sokolnictví a pro Českou republiku byl to zároveň den desátého výročí zapsání českého sokolnictví na seznam nehmotného dědictví UNESCO. Knihu můžete předobjednat zde.
Srp 29
Gaia Mesiah, 26.8. 2020, Lucerna Music Bar – Open Air Výstaviště, Praha
Na pražský koncert skupiny Gaia Mesiah museli fanoušci čekat delší dobu nejen kvůli koronaviru. Koncert byl jednou odkládán i z technických důvodů. V den konání se navíc kapela John Wolfhooker, která měla původně dělat předskokany Gaia Mesiah, omluvila z účasti, jelikož jeden z jejích členů byl v přímém kontaktu s člověkem nakaženým koronavirem a nebylo časově možné do koncertu zajistit výsledky testu. Nakonec tedy došlo ke změně programu a místo John Wolfhooker vystoupila hudební dvojice The Cork Brothers, kteří tvoří část skupiny The Atavists. Dalším předskokanem byl Roman Lomtadze a jeho bubenická show. I přes všechny tyto problémy a zklamání některých fanoušků, když byla oznámena změna programu, se samotný koncert vydařil skvěle a to včetně příjemného letního počasí. Gaia Mesiah ukázali, že jsou ve formě a řádili na pódiu s temperamentem a 100% nasazením, jak je jim vlastní. Podívejte se na fotoreport! Foceno pro MonsterMusic
Dobývání Curia Vítkov 2020
Sbírka plakátů s mými fotkami se rozšířila o další ročník Dobývání Curia Vítkov. Akce se bude konat 25. a 26. července 2020. Kromě bitev po oba dva dny se můžete těšit na lučištnický turnaj nebo turnaj bojovníků, koně, obléhací stroje aj. Více si o programu akce můžete přečíst zde.
Čvc 09
Ed Sheeran, 7.7. 2019, Letiště Letňany, Praha
První ze dvou pražských koncertů asi nejpopulárnějšího zpěváka současné hudební scény, Eda Sheerana, je za námi. Jako předskokan se osmdesátitisícovému davu představila popová hvězda Zara Larsson a na ni navázal britský písničkář James Bay. Druhý koncert proběhne dnes na stejném místě. Více fotek z koncertu je zde. Foceno pro Monstermusic.
Čvn 25
Dead Can Dance, 24.6. 2019, Kongresové centrum Praha
Po sedmi letech zavítala do pražského Kongresového centra australská hudební skupina Dead Can Dance. Jádro skupiny je tvořené duem Lisou Gerrard a Brendanem Perrym. Jejich hudba je inspirovaná nejrůznějšími tradičními kulturami a jejich hudbou. Jako předskokan vystoupil David Kuckhermann, který je zároveň stálým členem Dead Can Dance.   Celý fotoreport je zde. Foceno pro Monstermusic.
Dub 15
Svět Hanse Zimmera se obešel bez něj. Nechal za sebe promlouvat své melodie
Jeden z nejuznávanějších skladatelů filmové hudby přivezl po dvou letech do Prahy znovu svůj repertoár hitů, tentokrát v rámci turné s názvem The World of Hans Zimmer – A Symphonic Celebration. Na rozdíl od minulého vystoupení se ale do Prahy osobně nepodíval. Možnost povědět nám něco o své tvorbě si ale Hans Zimmer ujít nenechal. V rámci projekce si tak připravil pár slov o vzniku některých skladeb, přičemž mu k tomu občas hostovali i umělci z filmové branže, jako například Ron Howard, režisér snímku Rivalové. Právě tento soundtrack tvořil spolu s Pearl Harbor nebo Temným Rytířem první polovinu pražského koncertu. V druhé půlce dal Zimmer nejdříve prostor lásce k animovaným filmům, takže zazněl například Madagaskar a Lví král, a celé představení orchestr ukončil oblíbenými melodiemi z filmů Počátek a Piráti z Karibiku. Kdo však čekal i na takové počiny jako Interstellar, odcházel možná mírně zklamaný. Kromě světelných efektů se k orchestru, který vedl Zimmerův dlouholetý přítel Gavin Greenaway, přidaly v pozadí i projekce se záběry daných filmů. Mimo individuální pasáže plno umělců na pódiu, dostalo pražské publikum možnost naživo slyšet zpěvačku Lisu Gerrard, která stála u vzniku hudby k filmu Gladiátor a která tak doplnila strhující atmosféru symfonického večera. (Text: Václav Pilka) Celý fotoreport je zde. Foceno pro Monstermusic.  
Led 18
Aurora a Vesna, 17. 1. 2019, Forum Karlín, Praha
Norská zpěvačka Aurora odehrála svůj první sólový pražský koncert ve vyprodaném Foru Karlín. Předskočila jí česká skupina Vesna. Celý večer se tak nesl ve znamení ženskosti a jemné krásy. Aurora na koncertě představila své připravované druhé album. Podívejte se na fotoreport! Foceno pro MonsterMusic.
Kolem světa 2018, 24. – 25. 11. 2018, Praha
Letos na podzim jsem po dlouhé době nepracovala v Egyptě. Tak jsem měla čas poprvé vidět cestovatelský festival Kolem světa a to rovnou skrz hledáček svého foťáku. Fotoreportáže s obou dnů pražského festivalu jsou zde na stránkách: sobota 24. 11. 2018 a neděle 25. 11. 2018. Kromě samotného festivalu jsem se zúčastnila Nikon soutěže, kde vybírali 20 nejlepších fotografií z cest, které pak byly na festivalu vystaveny. Já jsem vyhrála hned se dvěma svými fotografiemi.